Tredal AS er et selskap som utvikler, produserer og selger tilhengere av høy standard laget i Norge for norske forhold i over 100 år.

Vi er tro mot våre egne krav til kvalitet, materialer og teknologi som vi har erfart fungerer, og leverer slik vi mener det bør være. Vi skal være ledende på kjøreegenskaper, kvalitet, service og profesjonelle kunder med høye krav eller spesielle behov.

Vi besitter stor kunnskap om utvikling og produksjon av tilhengere. Sammen med kvalitetskomponenter fra de beste underleverandørene tilbyr vi et produkt man skal ha glede og nytte av i en årrekke. Vår egenutviklede Spirax fjæringsysstem, gir våre tilhengere markedsledende kjørekomfort. Som kunde skal man oppleve fordelene med en Tredal tilhenger når man bruker den. Vi kaller det proffhenger med kjøreglede.

Dette er vår filosofi, våre løfter og våre verdier.

Historien vår starter i 1895. Før automobilens inntog var behovet for hengere til hester stort. Dette så gründerne i familien Tredal, og startet produksjon av vogner og sleder til lokalt næringsliv, sportsbruk og pene vogner til overklassen. Gradvis gikk produksjonen over til hengere for kjøretøy. Vi var først i Norge med båthengere, og slik har håndverkstradisjonen utviklet seg videre til det som i dag er et fullt spekter av tilhengere, til alle behov. I dag produserer vi ca. 1200 tilhengere i året, og Tredal familien er fortsatt hovedeiere i bedriften.

Vi holder til på Vigeland på Sørlandet, og det har vi gjort i alle år. Her har vi en moderne produksjon i nye lokaler, delelager og en utviklingsavdeling som lager spesialhengere. Rundt om i Norge har vi mange flotte forhandlere, som veileder kundene i riktig valg av tilhenger.

Velkommen som kunde hos Tredal

Tredal sin historie

I 1888, hjemme på gården på Tredal gikk Peder og Ola Hansen Tredal, sønnene av Hans Andreas Pedersen og Aasne f. Reisersen Torland og tenkte på hva fremtiden ville bringe. De så på farens håndverk av hjulmakerarbeid, og så at her var et grunnlag for forskjellige redskaper og vogner. I 1895 ble tanker til virkelighet. Lommebøkene var tomme, men pågangsmotet var stort. Kunnskapen vokste, og Tredal var blant i første i Norge til å bruke kulelagre på sine vogner. Slik startet det.

I 1912 ble det det oppført et nytt verksted – nå også med elektrisitet. Dette gjorte at man kunne jobbe mer effektivt, etterspørselen var stor, og flere arbeidere ble ansatt. 1920-30 årene ble hardere, med innpass av automobiler og nye transportmetoder, og man måtte parallelt finne andre inntektskilder. I 1930 ble tidene bedre, og igjen etterspørsel. Ola var mye syk, og sønnen Bjarne Tredal tok etter hvert over. «Sulky» ble et viktig produkt – en hestekjerre inspirert av travløpene for hverdagsbruk, og ble viktig også gjennom krigsårene.

Markedet for Sulky avtok, og et nytt produkt så dagens lys – vevbommer. Et unikt produkt som var viktig for Tredal i 50-60 årene. Men det var hjulproduksjon som hadde vært kjernen, og snart skulle komme tilbake.  Ny teknologi og materialer på hjulene var nå mulig – i form at et nytt produkt – Tredal krafthjul. Et produkt for mange typer kjøretøy med behov for hjul. Omsetningen eksploderte, og det var til tider vanskelig å produsere nok. I 1957 ble det bygd ny maskinhall, og i 1962 en monteringshall.

Etter hvert innså man at også kunne levere komplette hengere med krafthjul. Inspirert av brosjyrer på båthengere fra Amerika, startet man produksjon av egne tilhengere. Først båthengere, så varehengere, skaphengere, hestehengere og biltransporthengere. Dette ble starten på bedriftens største suksess –  og den Tredal som de fleste kjenner i dag. Tredal holder fortsatt til på samme sted som for over 100 år siden.